Πέρδικα

ξενοδοχειο περδικα θεσπρωτιας

Το χωριό της Πέρδικας βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα από τα τουριστικά θέρετρα Σύβοτα και Πάργα.  Ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Θεσπρωτίας, οι κάτοικοι του προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και αυτή οι ποικιλία ανθρώπων έχει δημιουργήσει ένα μέρος με έναν ευρύ πολιτισμικό ενδιαφέρον.  Η κύρια απασχόληση όλα τα χρόνια ήταν η καλλιέργεια της ελιάς, οι οποία χαρακτηρίζει και το χωριό.  Τα τελευταία 20 χρόνια σταδιακά έχει αποκτήσει και φήμη ως ένας από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς της Θεσπρωτίας.  Με τις μοναδικές του παραλίες, τους φιλόξενους του οικοδεσπότες, την εξαίσια του γαστρονομία και την πιστή του παράδοση, είναι ευκαιρία να μάθετε ένα μέρος μέσα από κάθε σας αίσθηση. 

Οι παραλίες

παραλια αγια παρασκευη περδικα συβοτα
Οι ακτές της Πέρδικας είναι γεμάτες από μεγάλες αμμουδιές, γραφικά λιμανάκια, πανέμορφους κολπίσκους, βραχώδη ακρωτήρια και σπάνια φιλοτεχνήματα. Μπορούμε να σας περιγράψουμε τις διαφορετικές παραλίες της Ηπείρου, αλλά καλύτερα να τα ανακαλύψετε μονοί σας. Μερικές από αυτές είναι:

* Πραπαμάλι
* Καραβοστάσι
* Σταυρολιμένα
* Αρίλλας
* Σοφάς
* Αγκάλι
* Μεγα Ντράφι
* Καμίνι
* Σαρακίνικο
* και η Αγια Παρασκευη

* διέτε όλες της παραλίες εδώ...

Πάργα

παργα δωματια ξενοδοχειο

Η ιστορική σημασία και γραφική τοποθεσία της Πάργας αποτελούν ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας εδώ. Κάντε μια βόλτα στα στενά δρομάκια στολισμένα με τα τοπικά προιόντα και δωράκια, επισκεφτείτε το Κάστρο της Πάργας, ή ανακαλύψτε καινούργια μέρη με κάποια από τις πολλές εκδρομές που γίνονται.

Τα Σύβοτα

συβοτα δωματια ξενοδοχειο

Το κοντινό χωριό των Συβότων είναι σε απόσταση περίπου 15 χιλιόμετρα από το Καραβοστάσι. Το λιμάνι του και τα παράλια δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν εκδρομές με βάρκες σε παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες αλλιώς. Επίσης από τα Σύβοτα φεύγουν και εκδρομικά σκάφοι για Παξούς.

Αγία Παρασκευή

αγια παρασκευη συβοτα περδικα

Σε αυτή την γραφική παραλία βρίσκεται το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Μπορείτε να κολυμπήσετε στο νησάκι, και επίσης θα βρείτε εστιατόρια με παραδοσιακές, θαλασσινές και διεθνές γεύσεις.

Αρίλλα

αριλλα περδικας ξενοδοχειο

Στο λιμανάκι του Αρίλλα θα βρείτε μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά. Εκεί μπορείτε να διασκεδάσετε με τα θαλασσινά σπορ ή να απολαύσετε ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια, με θέα το λιμάνι. Είναι η πιο κατάλληλη παραλία της περιοχής για όσους έχουν μικρά παιδιά.

Δημόκαστρος - Αρχαία Ελίνα

δημοκαστρο ελινα περδικα

Ο αρχαιολογικός χώρος του Δημοκάστρου ή αρχαία Ελίνα βρίσκεται στην αριστερά πλευρά του Καραβοστάσι, στην κορυφή του βουνού, Τρείς Αδελφές. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον χώρο με τα πόδια. Ο οικισμός ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και τα αρχαία ευρήματα βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο της Ηγουμενίτσας. Εφ’ όσον επισκεφτείτε τον χώρο μπορείτε να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα όλου του Ιονίου, από αυτό το μαγευτικό τοπίο.

Η 'Ηπειρος

ξενοδοχεια ηπειρο

Η 'Ηπειρος είναι στο βορειδυτικό τμήμα της χερασίας Ελλάδας. Στο ορεινό τμήμα της κυριαρχούν τα βουνά της Πίνδου, μαγαλόπρεπα, γεμάτα απο δάση, ή βραχώδα σαν φυσικά κάστρα και γεμάτα απο ορεινά χωρία χαρακτιστικά του Ηπειροτικού χώρου. Μεγάλες κοιλάδες ξανοίγονται, λιμνες και τα ποτάμια Καλαμάς και Αχέροντας συμπληρώνουν την φυσική γεωγραφία της Ηπείρου.
Αποτελείται απο τέσσερις νομούς, των Ιωαννίνων, της 'Αρτας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας. Εμείς βρισκόμαστε στον τελευταίο, το οποίο βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτό το κομμάτι της Ελλάδος φημίζεται ως 'Θεσπρωτία των καλών λιμανιών'.

Φωτογραφικό άλμπουμ περιοχής

Ανακαλύψετε την Ηπείρο και την πανέμορφη ακτή του Ιονίου!